Jeśli ktoś się będzie decydował na uruchomienie punktu sprzedającego granitę, to powinien się do tego dobrze przygotować. Na takim biznesie naprawdę się da dobrze zarobić, ale jeśli zostaną popełnione jakieś błędy, to może to być trudne. W pierwszej kolejności zacząć trzeba od znalezienia dobrego miejsca. Tu najlepiej będą się sprawdzać różnego rodzaju miejscowości wypoczynkowe, w jakich w trakcie letniego sezonu znajduje się duża liczba turystów. Warto też sprawdzić, czy będzie jakaś konkurencja, a jeśli tak to spróbować się jakoś wśród niej wyróżnić, czy to samym stoiskiem, czy dostępnymi smakami. Klasyczna granita robiona jest z soku cytrynowego, cukru i wody, ale obecnie możliwości pod tym względem jest znacznie więcej.
Następną istotną kwestią jest wyposażenie, a tu najważniejszy będzie granitor. A w niektórych przypadkach nawet parę takich urządzeń, jeżeli będzie się chciało mieć szerszy wybór. Dlatego też przede wszystkim takie urządzenie posiadać powinno parę zbiorników, aby klienci mieli odpowiedni wybór. Ważne jest też to, żeby były one odpowiednio duże, wtedy nie będzie problemów z uzupełnianiem co chwilę. Dobre granitowy są wyposażone są w liczne dodatkowe funkcje. Wprawdzie trzeba będzie za nie trochę dopłacić, ale warto to od razu zrobić niż po sezonie wymieniać cały sprzęt na nowy. Nie można też zapomnieć o rozmaitych akcesoriach. Do podawania deserów konieczne będą opakowania do granity w większych ilościach, a jeśli ktoś planował będzie poszerzyć trochę swoją ofertę, to także jakiś dobry podgrzewacz do sosu.
+Tekst Sponsorowany+